Tietokirjailija Katriina Järvinen Klassikalla

“Elämästä vain puolet on totta, lopun saa itse keksiä”, tietokirjailija, psykoterapeutti Katriina Järvinen sanoo.

Tietokirjailija ja psykoterapeutti Katriina Järvinen vieraili tänään Klassikalla kertomassa tietokirjailijan ammatista. Hän sanoo, että suurin osa kirjoittamisesta tapahtuu pään sisällä. Järvisen mukaan kirjoittaminen on tekstin muokkaamista. “Mitä sujuvampi teksti, sitä enemmän sen eteen on tehty töitä”, Järvinen sanoo.

Järvisen teokset luokitellaan yleensä psykologisiksi tai yhteiskunnallisiksi. Teoksiinsa hän haastattelee ihmisiä. Lisäksi hän kuvaa niissä omia kokemuksiaan ja kehystää niitä tiedolla.

Järvisen mukaan kirjoittamista tarvitaan kaikissa ammateissa. “Kampaaja voi tehdä tietokirjan siitä, miten hiuksia on hyvä hoitaa”. Järvinen kertoo kirjoittamisen olevan usein sivutyö. Esimerkiksi hän kirjoittaa kolme päivää viikosta ja kaksi päivää toimii psykoterapeuttina. Kirjoittajiksi halajavia hän rohkaisee kirjoittamaan omasta intohimostaan tai kivustaan, siitä, mikä on lähellä omaa sydäntä.

Opiskelijoita Järvinen kannustaa suuntautumaan siihen, mikä itseä kiinnostaa. Vaikka kaikilla meillä on omat lähtökohtamme ja taustamme, meillä on kuitenkin paljon asioita, joihin voimme vaikuttaa.